facebook

Krediti bez žiranata – praktično i bez neprijatnosti

krediti bez ziranata

Novac je itekako jedan od bitnih faktora našeg života. Iako ne zavisimo direkto od novca, on često upravlja našim životima. Nedostatak novca nam može donijeti niz problema i situacija kada se zapitamo šta i kako dalje. Kada nam je novac potreban u gotovini, a traženje žiranta želimo zaobići zbog neugodnog iskustva, krediti bez žiranata je idealna kreditna ponuda.

apliciraj

Krediti bez žiranata su finansijska rješenja za ljude kojima je hitno potreban novac i koji po svaku cijenu žele izbjeći sve neprijatnosti vezane za traženje sudužnika ili žiranta.
U većini slučajeva kod klasičnih bankarskih kredita kada se želi podnijeti zahtjev za kredit potrebno je da imate neku vrstu zaloga, žiranta ili hipoteku. Traženje žiranata ili sudužnika u većini slučajeva je neprijatan osjećaj koji se svako trudi izbjeći.

Krediti bez žiranata su kratkoročna vrsta kreditiranja bez garancije. To znači, pri apliciranju vam nije potrebna dodatna dokumentacija oko zaloga, hipoteka, sudužnika i slično.

Sadržaj

Proces apliciranja za kredit bez žiranata

Zahvaljujući modernim tehnologijama danas možete aplicirati za online kredit bez žiranata gdje god da se nalazite. Proces apliciranja za ovaj kredit je lak i jednostavan. Sve što je potrebno je da imate pristup internetu i da prođete kroz par koraka za registraciju i apliciranje.

Koraci pri apliciranju za kredit bez žiranata:

  • registracija na naš web sajt i ispunjavanje aplikacije za kredit

U ovom koraku trebate unijeti vaša lične podatke, iznos kredita i period otplate.

  •  drugi korak, slanje dokumentacije

Dokumentacija koja vam je potrebna za apliciranje je važeća lična karta i platna lista, odnosno dokaz o redovnim novcanim prilivima.

  •  odovrenje kredita od strane finansijskog tima

Nakon ispunjavanja osnovne forme za apliciranje i slanjem tražene dokumentacije očekuje se potvrda finansijskog tima.
Potvrda je u najkraćem mogućem roku i dobijate je putem SMS-a ili e-maila koji ste naveli pri registraciji.

  • isplata odobrenog kredita

U trenutku kada vam stigne poruka da vam je kredit odobren, odmah možete isplatiti vaš iznos novca u najbližoj bankarskoj posovnici.
Proces od apliciranja do isplate vašeg novca, ukoliko svi uslovi budu ispunjeni, ne traje više od 15 minuta.

Uslovi i dokumentacija za kredit bez žiranata

Kredit bez žiranata je vrsta kreditiranja gdje je potrebno da ste punoljetni građanin Bosne i Hercegovine, starosti do 75 godina. Takođe, da imate redovne fnansijske prihode i da imate dokaz za to. Napr. platna lista ili ček od penzije.
Dokumenti za kredit bez žiranta koji su vam potrebni su samo vaša lična karta ili pasoš i dokaz o redovnim finansijskim prilivima. Kopija lične karte je potrebna kako bi se potvrdili podaci koje ste unijeli pri registrovanju na web sajt. Kao dokaz o redovnim finansijskim prilivima potrebno je poslati ovjerenu vašu platnu listu, ček od penzije ili slično.
Dakle, kako bismo uštedili vrijeme, kompletna procedura slanja dokumenata je preko interneta.

Otplata i uslovi otplate kredita bez žiranata

Kao što smo na početku naveli uslove otplate birate sami. Možete aplicirati na period od 7 do 30 dana. Jako je važno da vrijeme otplate i iznos kredita uskladite sa vašim finansijskim mogućnostima.
Rata koja se otplaćuje sastoji se iznosa kredita, efektivne kamatne stope i troškova obrade kredita. Kamata varira i zavisi od vašeg izbora iznosa kredita kao i vremena otplate.
Otplata se vrši gotovinskom uplatom u poslovnim jedinicama pošte ili bilo koje poslovne banke.
Vaš kredit bez žiranata ima rok dospijeća i najkasnije tog dana morate otplatiti cjelokupan iznos. Prije dana roka dospijeća bićete obavješteni da je rok otplate blizu.
Cijeli iznos zajma možete otplatiti prije roka dospijeća u bilo kom trenutku. Ukoliko se odlučite otplatiti kredit prije roka dospijeća o tome morate obavijestiti pismenim putem.
Rok dospijeća se može i produžiti ukoliko za tim imate potrebe. Potrebno je da podnesete zahtjev za produženje roka dospijeća prije samog roka dospijeća kredita. Proces produženja roka dospijeća kredita može da se ponovi najviše 12 puta.

Sigurnost apliciranja za kredite bez žiranata

Kompletna procedura je u skladu sa globalnim standardima zaštite potrošača, poslovanja na internetu i finansijskih usluga. Vaši podaci prilikom apliciranja za kredit bez žiranata ne mogu biti zloupotrebljeni na bilo koji način.

Plaćati račune na vrijeme je vrlo bitno ali ponekad jednostavno nije moguće. Neplanirani troškovi mogu se pojaviti bilo kada i bilo gdje i tada nam treba brzo i efikasno rješenje za naš problem. Kredit bez žiranata zbog posebnih uslova koje nudi je najbezbolniji način pokrijete vaš neplanirani trošak.

Kada su ove vrste kreditiranja u pitanju u našoj zemlji još uvujek postoji mala doza skeptičnosti i nesigurnosti. Međutim, preko 200.000 zadovoljnih korisnika svakim danom uliva povjerenje korisnicima koji još uvijek imaju dileme oko ovog modela kreditiranja. Sve je češća pojava da se krediti bez žiranata koriste više od jednog puta, što nam je takođe veliki pokazatelj da je usluga sigurna, kvalitetna i jednostavna.

 

U kojim gradovima mogu podici kredite bez žiranata