facebook

Pozajmice – sve što treba da znate

pozajmice

U poslednjih nekoliko godina kratkoročne pozajmice su stekle veliku popularnost u Bosni i Hercegovini, jer veliki broj ljudi traži pomoć baš na ovaj način zajma novca. Brzo i jednostavno i bez žiranata.

apliciraj

Ovakve usluge se najčešće koriste za popujavanje privremene finansijske krize. Na primjer ukoliko vam se automobil iznenada pokvario ili vam je potrebna hitna stomatološka intervencija, pozajmicom rješavate problem ako ste trenutno u nemogućnosti da isplatite te iznenadne troškove.

Pozajmice su određene relativno malim iznosima na kratak rok otplate, te se brzo i lako vraćaju ukoliko ste vaš plan otplate prilagodili vašim novčanim mogućnostima.
Do pozajmice možete doći samo u par klikova i u 24h možete riješiti vaše finansijke poteškoće.

Pozajmice preko interneta su sinonim za brze pozajmice. Zahtjev za pozajmicu se ispinjava preko imterneta, odnosno online. Pri apliciranju sami birate iznos i vrijeme otplate, koje je najčešće 30 dana.
Bez obzira što je apliciranje preko interneta, odnosno podnošenje zahtjeva i slanje potrebne dokumetacije je online, kompletna procedura je u potpunosti sigurna i u skladu sa globalnim standardima zaštite potrošača na internetu.

U daljem tekstu možete saznati više o pozajmicama i kako doći do njih.

Sadržaj

5 razloga zašto je dobro uzeti kratkoročnu pozajmicu

 1. Pozajmi, vrati i završi brzo sa pozajmicom
 2. Nema potrebe za žirantom ili plaćanjem osiguranja
 3. Jednostavnost apliciranja
 4. Novac na vašem računu možete imati za 15 minuta
 5. Sigurnost online poslovanja

Uslovi i dokumentacija potrebni za pozajmicu

Pozajmica je vrsta kreditiranja gdje je potrebno da ste punoljetni građanin Bosne i Hercegovine, starosti do 75 godina. Takođe, da imate redovne fnansijske prihode i da imate dokaz za to. Napr. platna lista ili ček od penzije.
Dokumenti koji su vam potrebni su samo vaša lična karta ili pasoš i dokaz o redovnim finansijskim prilivima. Kopija lične karte je potrebna kako bi se potvrdili podaci koje ste unijeli pri registrovanju na naš web sajt. Kao dokaz o redovnim finansijskim prilivima potrebno je poslati ovjerenu vašu platnu listu, ček od penzije ili slično.
Dakle, kako bismo uštedili vrijeme, kompletna procedura slanja dokumenata je preko interneta.

Postupak podnošenja zahtjeva za pozajmicu
Postupak, odnosno proces apliciranja za online pozajmicu je veoma jednostavan i brz. Sastoji se iz nekoliko koraka:

  • ispunjavanje aplikacije preko interneta

Pozajmicu će te dobiti tako što ćete se ulogovati i aplicirati na web stranici, nakon toga izaberite iznos i rok trajanja pozajmice i unesite vaše osnovne podatke (broj lične karte, JMBG i broj telefona).

  • dostavljanje potrebne dokumentacije

Sve od potrebne dokumentacije za pozajmicu su vaša lična karta/pasoš i dokazi o primanjima (platna lista, ček od penzije i slično).Napomena, dokumentaciju ne donosite lično već šaljete putem interneta, kako ne biste gubili vrijeme.

  • potvrda od finansijskog tima u vidu e-maila ili SMS-a

Nakon popunjavanja i slanja vaših podataka i dokumentacije vrši se provjera ličnih podataka i kreditnih zaduženja u Registru kredita Centralne banke Bosne i Hercegovine.
Odluku o odobrenju ili odbijanju vašeg zahtjeva za pozajmicu dobićete putem e-mail adrese ili SMS oporuke na broj koji ste koristili prilikom unosa osnovnih podataka.

  • podignite novac sa vašeg tekućeg ili žiro računa.

Nakon potvrdne poruke o odobrenju pozajmice odmah možete otići do isplatnog mjesta i podići novac.

Proces od podnošenja zahtjeva do isplate traje veoma kratko, svega 15 minuta.

Otplata pozajmice

pozajmice novca

Postoje dva načina otplate online pozajmice: gotovinskom uplatom u poslovnim jedinicama pošte,putem bilo koje poslovne banke i pomoću internet ili mobilnog bankarstva.
Iznos koji se otplaćuje je iznos kredita koji ste uzeli, kamata i naknada za obradu kredita.

Savjeti za period otplate su da je najbolje da period otplate uskladite sa svojim finanskijskim prilivima kako biste bili u mogućnosti da na vrijeme vršite otplatu iznosa online pozajmice.
Svaki odobreni kredit ima rok dospjeća. Najkasnije do tog dana potrebno je da se uplati ukupan iznos duga. Ukoliko želite dug otplatiti prije roka dospjeća, potrebno je prethodno pismenim putem obavijestiti.
Ukoliko se desila neka nepredviđena situacija i otplata pozajmice ne može ispoštovati rok dospjeća potrebno je da kontaktirate korisnički servis. Operateri ili finansijski tim će vam pomoći da pronađete najbolje rješenje za novi plan vraćanja pozajmice.

Troškovi obrade i kamatna stopa za pozajmicu

Koliko će vas koštati troškovi obrade za pozajmicu prvo zavisi od visine iznosa kredita. U procesu apliciranja svi troškovi se jasno prezentuju. Napomena, ukoliko odustanete od zahtjeva za pozajmicu garantuje vam se da niste dužni platiiti nikakve troškove. Troškovi se obračunavaju tek nakon što se pozajmica odobri od strane finansijskog tima.

Riješite kratkoročnu pozajmicu u istoma danu. Slijedite uputstva pomoću kojih će te saznati koja vam je dokumentacija potrebna i šta sve trebate uraditi da bi vam pozajmica bila odobrena.
Pozajmica uvijek dobro dođe ukoliko imamo neke neočekivane troškove koje treba da riješite danas i odmah, a na ovaj način to i možete. Prije nego što pošaljete dokumentaciju provjerite da li je ona potpuna kako bi vaša isplata bila što prije omogućena.

Online pozajmice u Bosni i Hercegovini

Kada su ove vrste kreditiranja u pitanju u našoj zemlji još uvujek postoji mala doza skeptičnosti i nesigurnosti. Međutim, preko 200.000 zadovoljnih korisnika svakim danom uliva povjerenje korisnicima koji još uvijek imaju dileme oko ovog modela kreditiranja. Sve je češća pojava da se online pozajmice i koriste više od jednog puta, što nam je takođe veliki pokazatelj da je usluga sigurna, kvalitetna i jednostavna.

Kao najbolje rješenje za čovjekove finansijske krize online pozajmice u susjednim zemljama prema istraživanjima koristilo i isprobalo više od 90% stanovništva. A oko 80% stanovništva koristilo pozajmice više od jednog puta.

Ukoliko se nađete u situaciji da vam je hitno potreban novac u gotovini, kod imate brzo i jednostavno rješenje. Na osnovu podataka navedenih gore u tekstu možete zaključiti da su online pozajmice vrsta kreditiranja koja nudi brzo, jednostavno, fleksibilno i sigurno rješenje za vaš finansijski problem.

Pozajmice u Bosni i Hercegovini