facebook

Online zajam – postupak apliciranja

online zajam

Na globalnom svjetskom tržištu, online zajmovi su veliki hit zbog svoje pristupačnosti i jednostavnosti postupka.
Online zajmovi korisnicima nude finansijsku pomoć kad im je najpotrebnija. Veliki broj korisnika do sada je imao pozitivna iskustva sa ovom vrstom zajma.

apliciraj

Ako ste ikada razmatrali da aplicirate za online zajam, ali nista bili suigurni radi averzije prema online finansijskom poslovanju, u daljem tekstu donosimo sve neophodne informacije kako bi što bolje razumjeli ovaj način online kreditiranja.

Sadržaj

Uslovi za online zajam

Jedini uslovi koje treba da ispunite su:

  • da ste punoljetni starosti do 75 godina,
  • da vam je mjesto prebivališta Bosna i Hercegovina,
  • da posjedujete platnu listu ili ček od penzije.

Zalog ili žirant vam nisu potrebni

Za online zajam preko interneta nije potrebna nikakva garacija. Aplicirati možete bez zaloga, sudužnika i žiranata. Ovo je najveća prednost online zajma po svjedočenju naših klijenata. Izbjegnuta je najveća neprijatnost ukoliko vam je potreban novac u gotovini, hitno.

Korak 1 – pri apiciranju za online zajam

Za ovaj korak potrebno je da odvojite svega par minuta ukoliko ste se prethodno pripremili.
Kada kažemo prethodno pripremili mislimo na to da ste donijeli odluku koji iznos zajma želite i na koje vrijeme otplate. Takođe, za prvi korak, potrebno je da pripremite lična dokumenta da ne biste gubili vrijeme na traženje istih, kako bi apliciranje za online zajam trajalo što kraće.
Dakle, prvo šro treba da uradite jeste da uđete na web sajt i da se registrujete.
Nakon toga birate iznos zajma i vrijeme otplate online zajma. Nepomena, iznos i vrijeme otplate birajte u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima kako ne bismo kršili rokove dospijeća online zajma.
Posle biranja uslova online zajma, aplicirate pomoću vaših osnovnih ličnih podataka. A to su: broj lične karte, JMBG, broj mobilnog telefona i e-mail adresu.

Korak 2 – slanje dokumentacije za online zajam

Odmah ćemo istaći da je za online zajam dokumentacija minimalna i da se šalje preko interneta kako bismo uštedili naše dragocjeno vrijeme.
Dokumentacija koju treba da pripremite pri apliciranju za online zajem je sledeća:

  • važeća lična karta ili pasoš, kako bismo potvrdili podatke koje ste popunili u prethodnom koraku i kako bi se provjerilo vaše stalno mjesto prebivališta, Bosna i Hercegovina.
  • platna lista, ček od penzije ili sličan dokument koji dokazuje da imate redovne finansijske prilive.

Korak 3 – čekanje potvrde online zajma

Nakon popunjavanja i slanja vaših podataka i dokumentacije vrši se provjera ličnih podataka i kreditnih zaduženja u Registru kredita Centralne banke Bosne i Hercegovine.
Odluku o odobrenju ili odbijanju vašeg zahtjeva za online zajam dobićete putem e-mail adrese ili SMS oporuke na broj koji ste koristili prilikom unosa osnovnih podataka.
Razlog za odbijanje zahtjeva za online zajam može biti ukoliko vam predhodni zajam kod nas nije otplaćen ili ukoliko ste krivično gonjeni zbog ne vraćanja kredita kod nas ili drugih kreditnih institucija.
Proces čekanja za potvrdu online ne traje više od 15 minuta.

Korak 4 – isplata online zajma

Odmah nakon primljene poruke o potvrdi odobrenja vašeg online zajma vaš novac će biti na vašem računu. Novac možete odmah isplatiti u najbližoj bankarskoj poslovnici.

Zalog ili žirant vam nisu potrebni

Za online zajam preko interneta nije potrebna nikakva garacija. Aplicirati možete bez zaloga, sudužnika i žiranata. Ovo je najveća prednost online zajma po svjedočenju naših klijenata. Izbjegnuta je najveća neprijatnost ukoliko vam je potreban novac u gotovini, hitno.

Otplata online zajma

otplata online zajma

Otplata online zajma se vrši gotovinskom uplatom u poštanskim ili bankarskim poslovnicama. Na osnovu izabranih uslova online zajma tj. iznos i vrijeme otplate u sklopu jedne rate plaćete: iznos rate, efektivnu kamatu i troškove obrade online zajma. Efektivna kamata i troškovi obrade zajma zavise od iznosa zajma i vremena otplate zajma. Kreditni kalkulator će vam tačno odrediti iznos rate tako da možete razmotriti više mogućnosti da vašu otplatu zajma.
Za svaki zajam postoji rok dospijeća. Rok dospijeća je datum do koga se mora cijeli iznos zajma otplatiti. Ukoliko želite otplatiti zajam prije roka dospijeća ili želite produžiti rok dospijeća potrebno je u oba slučaja da kontaktirate operativni tim. Zbog fleksibilne politike prema klijentima, rok dospijeća se može produžiti najviše 12 puta uz troškove produženja roka dospijeća.
Kada otplatite vaš zajam odmah možete aplicirati za novi ukoliko vam je potreban.

Online zajmovi kod nas, zbog specifičnosti tržišta, nisu do sada bili dostupni. Ali čim su se pojavili ostavili su veliki utisak na naše tržište. Građani su pokazali veliko interesovanje i procenat zadovoljnih korisnika je sve veći.
Kada nam je novac hitno potreban, a pomoć od prijatelja ili porodice nam nije opcija, online zajam je brzo i jednostavno rješenje koje nem je potrebno.
Preko 200.000 korisnika koji su koristili online zajam izjavili su da im je ovaj servis jako jednostavan i pristupačan i da će ga opet koristiti ukoliko bude potrebe za tim.

Online zajmovi dostupnost širom Bosne i Hercegovine