facebook

Mikrokrediti – krediti bez skrivenih troškova

mikrokrediti

Koliko ste puta maštali o nekom malom biznisu, ali niste imali tada tražene uslove za mikrokredit. Osjećali ste da niste imali vjetar u leđa. Ili ste došli na ideju za reprogram stambenog kredita ali kad pomislite na velike gužve i čekanja u bankama predomislite se. Sve vaše ideje i snovi uz pomoć mikrokredita su brže i lakše ostvarivi.

apliciraj

Potrebno je samo da posjetite web stranicu i da saznate sve o procesu i uslovima za mikrokredit. Nakon toga u par koraka i uz minimalnu dokumentaciju vaša ideja o mini biznisu pretvara se u stvarnost. Cijeli proces je preko interneta tako da vam štedi dosta vremena koje možete uložiti na neko drugo mjesto ili događaj.

Ukoliko ste još uvijek skeptični i imate blagu averziju prema online vrsti kreditiranja u nastavku teksta će detaljnije biti objašnjene sve prednosti ove vrste kreditiranje, kao i glavne razlike u odnosu na klasične bankarske mikrokredite.

Sadržaj

Sigurnost online mikrokredita

Prvo što vam pada na pamet pri bilo kojem apliciranju ili poslovanju preko interneta je sigurnost. O tome nemojte da brinete. Naša kompletna procedura je u skladu sa globalnim standardima zaštite potrošača, poslovanja na internetu i finansijskih usluga. Vaši podaci prilikom apliciranja ne mogu biti zloupotrebljeni na bilo koji način.

Dokumentacija uslovi za apliciranje

Mikrokrediti su dostupni svim punoljetnim građanima Bosne i Hercegovine starosti do 75 godina. Osim što trebate biti punoljetni potrebno je da imate redovne finansijske prilive i da možete dostaviti dokumentaciju kao dokaz za to.
Dokumentacija je svedena na minimum i u odnosu na klasične bankarske kredite šalje se putem interneta, kako bi na najbrži način došli do potrebnog novca.
Dokumenta koja je potrebno pripremiti prije apliciranja za mikrokredit su: lična karta odnosno dokument kojim se utvrđuje tačna adresa stanovanja i platna lista,ček od penzije i slično, kao dokaz o redovnim finansijskimm primanjima.
Dakle, na hrpu dokumentacije i čekanje u redovima zaboravite.

Postupak apliciranja za mikrokredit traje svega par minuta

Prije nego što uđete u postupak podnošenja zahtjeva za mikrokredit savjetujemo vam da pripremite dokumenta koja ste prethodno naveli kako bi proces što kraće trajao.
Prvi korak pri apliciranju za mikrokredit je registracija na web sajt i nakon toga ste počeli sa apliciranjem. Prvo što treba da uradite je da se odlučite na iznos mikrokredita i vrijeme otplate istog. Nakon toga će se tražiti od vas lični podaci kao što su broj lične karte, JMBG, broj mobilnog telefona i e-mail adresa i dokumentacija koju prilažete uz sve te podatke.
Nakon popunjavanja polja sa ličnim podacima i slanja potrebne dokumentacije čeka se odobrenje ili potvrda mikrokredita. Odobrenje ili potvrda o mikrokreditu će vam biti poslani SMS porukom ili e-mailom koje ste naveli u prethodnom koraku.
Nakon odobrenja mikrokredita odmah možete podići vaš novac u najbližoj bankarskoj poslovnici. Postupak odobrenja mikrokredita u odnosu na klasične bankarske kredite je znatno kraći, čak u toku istog dana.

Iznos mikrokredita i period otplate

Možete pozajmiti do 10.000 konvertibilnih maraka. To zavisi od vaših mogućnosti odnosno nivoa vaših mjesečnih priliva, kreditne istorije, vaše prethodne saradnje i koji put podnosite zahtjev za ovu vrstu kreditiranja.
Period otplate bi bilo nejbolje da uskladite sa svojim novčanim prilivima na način da možete na vrijeme da otplatite pozajmljeni iznos. Period može biti od 3 do 60 mjeseci.
Otplatu možete vršiti gotovinskim plaćanjem u poslovnicama pošte i banke kao i putem bilo kojeg internet ili mobilonog bankarstva.
Otplata ima svoj rok dospijeća do kojeg je potrebno da isplatite cijeli iznos mikrokredita. Pet dana prije datuma dospijeća dobićete SMS ili mail kako bismo vas podsjetili da je rok dospijeća blizu i da je potrebno da izmirite vaš dug. Prijavom na svoj lični nalog na sajtu možete provjeriti status kredita i podatke o uplati.
U slučaju nekih nepredviđenih problema i ukoliko budete imali potrebu za produženjem roka dospijeća potrebno je da kontaktirate naše operatere i zajedno sa njima dogovorite reprogram vašeg mikrokreita. Poznati po fleksibilnosti kod nas je klijentu dozvoljeno čak 12 puta da pomijeri rok dospijeća kredita, uz nadoknadu produženja roka dospijeća.
Takođe, ukoliko želite da iznos mikrokredita vratite prije roka dospijeća potrebno je da se obratite pismenim putem kako bi finansijski tim obavijestili o tome.
Iznos otplate zavisi od iznosa mikrokredita i vremena otplate. Iznos koji morate da vratite sastoji se od iznosa kredita, efektivne kamate i troškova obrade kredita. Najcesci iznosi kredita su do 500 KM.

Mikrokredit možete dobiti bez garancije

Nema potrebe da molite prijatelje i porodicu da budu garancija pri apliciranju za mikrokredit.
Za odobrenje mikrokredita kod nas nije potreban sudužnik, žirant ili bilo koja druga vrsta garancije. Sada vašu finansijsku potrebu možete riješiti bez stresa i neprijatnih situacija.

Iznos obrade mikrokredita

mikrokrediti

Tokom procesa apliciranja za mikrokredit svi troškovi su jasno predstavljeni. Koliko će vas koštati obrada mikrokredita zavisi od visine kredita. Ukoliko se desi da u toku samog postupka podnošenja zahtjeva za mikrokredit odustanete, garantuje vam se da troškovi neće naplatiti. Sve dok se ne potpiše Ugovor o kreditu niste dužni ništa platiti. Pošto su troškovi jasno prezentovani u svakom trenutku na kreditnom kalkulatoru možete provjeriti koliko bi vam iznosili troškovi za uslove mikrokredita koji planirate i koji vam najviše odgovara.

U Evropi i svijetu servisi koji nude mikrokredite online su prisutni već nekoliko godina, kod nas u Bosni i Hercegovini su manje vremena prisutni ali su već osvojili veliki broj korisnika.
Veliki broj ljudi kod nas ima predrasude i averziju prema bilo kojoj vrsti online poslovanja, a naročito kad je u pitanju kreditiranje online. Ali bez obzira na nepovjerenje koje imaju u poslednje vrijeme sve više stanovništva istražuje i donosi odluke uzimajući u obzir sve prednosti online kreditiranja.
Kao najbolje rješenje za čovjekove finansijske krize online kreditiranje u susjednim zemljama prema istraživanjima koristilo i isprobalo više od 90% stanovništva. A oko 80% stanovništva koristilo mikrokreditiranje više od jednog puta.

Nepredviđeni troškovi, mini biznis planovi, kreditni reprogrami sada imaju brzo,sigurno i jednostavno rješenje. Online mikrokrediti za sve situacije kad vam je gotovina hitno potrebna.

Mikrokreditne organizacije u Bosni i Hercegovini